NIEUWS

 
Freddy (Frediën) Nachtegael
Ontdek cultuur in een boeiende omgeving

Het aanbod Cultuuropleidingen 2020-2021

Kunst beleven

Wil je theoretische lessen afwisselen met uitstappen naar musea, ateliers en privécollecties? Dan is onze cursus Kunst Beleven precies wat je zoekt! De lessen behandelen telkens een specifiek aspect van een bepaalde periode of kunsthistorisch thema. Zowel klassieke als moderne en hedendaagse kunst in hun zeer diverse vormen komen hierbij aan bod.Actieve participatie wordt sterk gewaardeerd in deze cursus:de les verloopt als een voortdurende dialoog tussen docent en cursisten, met ruimte voor persoonlijke reflectie. De cursus duurt 24 lesdagen waarin een 5-tal daguitstappen zijn begrepen.

Muziek ontdekken

Wat waren de Ballets Russes? Wat is het verschil tussen een castraat en een contratenor? Hoe werkt een orgel? Hoe wordt erin de muziek met leven en dood omgegaan?... Muziek kan je meer waarderen als je de achtergronden leert kennen en beschouwen.Laat je hierin onderdompelen. De cursusmuziek ontdekken neemt je mee doorheen de boeiende geschiedenis van de taal van het hart. Een thematische aanpak zorgt voor een interessante afwisseling tussen verschillende stijlen, genres en componisten,waarbij de luisterervaring steeds centraal staat. Bovendien zullen er enkele muzikale uitstappen worden gepland die worden voorbereid tijdens de les.

Cultuur ontmoeten

Een andere cultuur ontmoeten! Het is vaak erg moeilijk om elkaar te begrijpen door taalbarrières en/of culturele verschillen.Een interculturele ontmoeting verruimt je blik. Door naar de gewoonten, tradities en kunstuitingen van andere culturen te kijken, bekijk je je eigen leefomgeving en waarheden met andere ogen. Zich in een andere cultuur verdiepen, betekent dus een dubbele verrijking. De lessenreeks “cultuur ontmoeten” maakt je in 10 lessen wegwijs inde verschillende aspecten van de Chinese,Russische of Arabische cultuur. In het cursusjaar 2021-2022 bieden we Russische en Chinese cultuur aan. De lessen worden ineen themacursus van 10 lesdagen gegeven. Start eerste week oktober, de tweede lessenreeks vat aan in de eerste week na nieuwjaar.