NIEUWS

 
Freddy (Frediën) Nachtegael
Themacursus Russische Cultuur

Thema cursus Russische Cultuur start op 4 januari 2021

Vanaf maandag 4 januari aanstaande starten we met een themacursus over de Russische cultuur. De cultuurverschillen tussen Europeanen en Russen zijn zo groot dat je er een heel boek aan zou kunnen wijden. Als je inzicht wil verwerven in de Russische cultuur moet je proberen algemene uitgangspunten vast te leggen en ze tot onderdeel maken van onze pogingen om de Russische cultuur te begrijpen.

 

Collectieve normen en waarden zijn belangrijke bindende waarden in die cultuur. Het gaat niet alleen om ‘grote’ begrippen als vrijheid, democratie of het recht op privacy. Het gaat ook om ‘kleine’ alledaagse handelingen, omgangsvormen en rituelen. Rusland heeft een rijke cultuurhistorie, waarin schrijvers en componisten een hoofdrol spelen.

 

Voor Russen speelt de ‘Russische ziel’ een belangrijke rol. Ze ontlenen er een soort collectieve trots aan. In tijden van nationale vernedering houdt deze ziel hen staande. Maar waaruit bestaat die ‘Russische ziel’ eigenlijk? En wat is er zo typisch aan? Dat kunnen we samen ontdekken.

 

Deze themacursus is bestemd voor iedereen die geïnteresseerd is in de Russische cultuur, taal, kunst, tradities en gewoontes. Er staan geplande lessen over boeiende cultuurfenomenen uit de Russische cultuur-geschiedenis op de agenda. De sleutelmomenten & gebeurtenissen in de literatuur, schilderkunst, theater en muziek. En nog meer. . .

 

De cursus (10 lesdagen) start op maandag 4 januari in de muziekacademie, Terelststraat 69 te Edegem, elke maandag van 9 tot 11 uur in de periode van 4/1 tot en met 15/3/2021. De docente is een open en zeer enthousiaste Nederlands sprekende dame afkomstig uit Rusland waar ze 12 jaar geschiedenis, cultuur en maatschappij doceerde. Om in te stappen in deze themacursus is geen voorkennis vereist. De cursusprijs bedraagt 100 €. Inschrijven doe je voor 4 januari 2021 via www.mijnitaka.be. Heb je nog vragen bel ons via 03/457 59 22.