CULTUUR
opleidingen

ITAKA biedt je kansen om zonder voorkennis te genieten van beeldende kunsten en muziek. Daarnaast beleef je in korte lesmodules de grote aantrekkingskracht van andere wereldculturen.

 

Tijdens een dag- of halfdaagse uitstap willen we jullie kennis laten met wat een stad of streek uniek maakt, een inkijk met een rondleiding geven in een productverhaal van een kunstenaar of bijzonder bedrijf of instelling. 

Ben je geïnteresseerd in beeldende kunst, van de Byzantijnse mozaïeken tot de hedendaagse fotografie? Wil je theoretische lessen afwisselen met uitstappen naar musea, ateliers en privé collecties?  Dan is onze cursus Kunst Beleven precies wat je zoekt!​

Reis door de tijd met onze cursus muziekgeschiedenis!
Muziek kan je meer waarderen als je haar achtergronden leert kennen en beschouwen. Laat je hierin onderdompelen. 

Wat waren de Ballets Russes? Wat is het verschil tussen een castraat en een contratenor? Hoe werkt een orgel? Hoe wordt er in de muziek met leven en dood omgegaan?

De ITAKA methodiek

ITAKA (Intergemeentelijk Taal- en Kunstatelier) is gevestigd in Edegem, Mortsel en Lint. Bij ons kunt u op een aangename wijze en onder deskundige begeleiding een andere taal leren of verder verdiepen, de boeiende wereld van kunst en andere culturen ervaren en waarderen.