CULTUUR
opleidingen

ITAKA biedt je kansen om zonder voorkennis te genieten van beeldende kunsten en muziek. Daarnaast beleef je in korte lesmodules de grote aantrekkingskracht van andere wereldculturen.

 

In de modules Chinese cultuur worden een hele reeks aspecten van de Chinese cultuur behandeld. Dat gaat van belangrijke Chinese landmerken zoals de Chinese muur, over het vieren van belangrijke gebeurtenissen zoals het Chinese Nieuwjaar het vieren van verjaardagen en het eren van de overledenen, het dagelijkse leven van de gewone Chinese mensen, tot de Chinese muziek en muziekinstrumenten, en nog zoveel meer.

Ben je geïnteresseerd in beeldende kunst, van de Byzantijnse mozaïeken tot de hedendaagse fotografie? Wil je theoretische lessen afwisselen met uitstappen naar musea, ateliers en privé collecties?  Dan is onze cursus Kunst Beleven precies wat je zoekt!​

Reis door de tijd met onze cursus muziekgeschiedenis!
Muziek kan je meer waarderen als je haar achtergronden leert kennen en beschouwen. Laat je hierin onderdompelen. 

Wat waren de Ballets Russes? Wat is het verschil tussen een castraat en een contratenor? Hoe werkt een orgel? Hoe wordt er in de muziek met leven en dood omgegaan?

De ITAKA methodiek

ITAKA (Intergemeentelijk Taal- en Kunstatelier) is gevestigd in Edegem, Mortsel en Lint. Bij ons kunt u op een aangename wijze en onder deskundige begeleiding een andere taal leren of verder verdiepen, de boeiende wereld van kunst en andere culturen ervaren en waarderen.