opleiding
Chinees

Welkom in de taalopleiding Chinees

歡迎來到中文課程

(Huānyíng lái dào zhōngwén kèchéng)

In de cursus Chinees leren we het Mandarijns, de officiële taal in China. Hiermee kan je in China overal terecht.

In the Chinese course we learn Mandarin, the official language of China. With this you can go anywhere in China.

 

Chinees leren

We concentreren ons in het begin vooral op de Chinese fonetica en het gebruik en de uitspraak van de 4 tonen. Het is de eerste en zeer belangrijke stap naar succes als je Chinees wil leren. Eens de student een solide basis heeft verworven, wordt de basiskennis en de uitspraak van de Chinese karakters uitgebreid.

Na een eerste jaar zullen de studenten al verscheidene woorden en uitdrukkingen voor dagelijks gebruik en voor een eenvoudige communicatie beheersen. Na het voltooien van het eerste studieboek, zullen de studenten ongeveer 50 Chinese basiskarakters ter beschikking hebben en ze correct en met de juiste toon kunnen uitspreken. Dit is een solide basis waarop verder zal gebouwd worden om de kennis van het Mandarijns uit te breiden.

Tijdens de cursus en/of op het einde van het cursusjaar, bezoeken we de Chinese wijk van Antwerpen en gaan we eten in een echt Chinees restaurant om er de authentieke Chinese keuken te proeven en onze basiskennis van de taal al eens te testen.

We focus on Chinese phonetics and the use and pronunciation of the 4 tones. It is the first and very important step towards success when learning the Chinese language. Once students have acquired a solid basis, they will continue to build upon what they know. to further expand their knowledge, and to improve their pronunciation. After the first year, students will already know multiple words and expressions to use for daily interaction and to hold a simple conversation.

Overzicht cursussen

Niveau 1 - Beginnend gebruiker
Praktisch

(Europees Referentiekader: A1)

Je hebt weinig of totaal geen voorkennis van de taal.

Klik op de link hieronder of neem contact met onze operationele bestuurder Freddy Nachtegael via 03/457 59 22 of 0486/53 09 15 of stuur een mail naar info@itakazuidrand.be

Site Edegem

Klasnaam Docent Locatie Start en einde lessen Aantal lessen

Shanghai

Wordt later bekend gemaakt

Muziekacademie Edegem of OLVE site Mortsel

4 oktober 2024

2 mei 2025

25 lessen van 2 uur

Cursus gaat van start indien er voldoende cursisten inschrijven . De locatie wordt later bekend gemaakt


Niveau 2 - Basisgebruiker
Praktisch

(Europees refentiekader A2)

Je begrijpt vertrouwde woorden en zinnen. Je kan een eenvoudig gesprek met behulp van een begeleider. Je kan eenvoudige vragen stellen en beantwoorden. Je kan op een formulier je persoonsgegevens invullen. (vb. hotelreservatie)

Klik op de link hieronder of neem contact met onze operationele bestuurder Freddy Nachtegael via 03/457 59 22 of 0486/53 09 15 of stuur een mail naar info@itakazuidrand.be

Site Edegem

Klasnaam Docent Lesmoment Locatie Start en einde lessen Aantal lessen

Beijing

      5° jaar

Long              Sharon

Dinsdag

13.00 - 15.00

Muziekacademie

Edegem

1 oktober 2024

29 april 2025

25 lessen van elk 2u 

E-mail docent : sharonl@itakazuidrand.be

Docenten

 

Giulia Colombo

 

Sharon Long

De ITAKA methodiek

ITAKA (Intergemeentelijk Taal- en Kunstatelier) is gevestigd in Edegem, Mortsel en Lint. Bij ons kunt u op een aangename wijze en onder deskundige begeleiding een andere taal leren of verder verdiepen, de boeiende wereld van kunst en andere culturen ervaren en waarderen.